Over Erik


pianostemmer antwerpen

Erik Verhulst, aka De PianoTemmer, is al van kindsbeen af bezig met geluid en muziek.

Na enige zelfstudie volgde hij de opleiding pianostemmer en -hersteller van Syntra Midden-Vlaanderen. Nog tijdens deze opleiding ging hij aan de slag als concertstemmer bij een firma gespecialiseerd in concertservice.

Intussen stemt en herstelt hij al jaren in eigen beheer piano’s en vleugels van particulieren en professionelen. Ondertussen blijft hij zich verder bekwamen tijdens seminars en workshops, zoals intoneren, Precision Touch Design, klankvorming, polyesterreparatie, … De eerdere opleiding meubelrestauratie zorgt er voor dat ook de kast van uw instrument bij hem in goede handen is.

Sinds september 2015 is Erik ook lesgever aan de hierboven genoemde opleiding pianostemmer en -hersteller.

Hij is lid van de VVPN, de Nederlands/Belgische vakvereniging van pianotechnici, waar het delen en verrijken van vakkennis hoog in het vaandel wordt gedragen. Daar behaalde hij ook het CPT-certifcaat, een certificaat stemmen op het gehoor volgens internationale protocols.

Erik komt liefst met de fiets tot bij u thuis om voor uw piano te zorgen, en draagt zo ook zijn steentje bij aan een beter milieu. In zijn standaard werkkoffer zit heel wat gereedschap, maar als u bepaalde problemen ervaart bij uw instrument kan u hem daar best vooraf van op de hoogte brengen, zodat het juiste materiaal kan worden meegebracht.

Erik kreeg al vele complimenten van professionelen en hobbyisten.

U vindt enkele quotes hieronder:

Helistudio

Helistudio

Joost Zweegers (Novastar)

Joost Zweegers test zijn nieuwe aankoop, een Brasted (Eavestaff) Mini Piano.

Revisie Gevaert buffetpiano:

Dag Erik,
 
Allereerst wil ik je hierbij zeggen dat de piano schitterend gerestaureerd is. De buitenkant is prachtig hersteld en terug opgeblonken. Een genot om te zien.  Maar wat je aan de binnenkant hebt gerealiseerd is gewoon fantastisch. Ik vind dat het instrument een veel vollere en vooral “warmere” en levendige klank gekregen heeft, in tegenstelling tot voor de restauratie wanneer de klank doffer en eerder droog was. Dit is vooral het geval in de lagere tonen. Het is net dit specifieke timbre dat het instrument zijn eigenheid geeft. Het is dan ook een groot genot om terug te kunnen spelen op mijn  instrument en stilaan begint ook de vingervlugheid en speeltechniek terug te komen. Je zal zien dat, wanneer je langs zal komen, dat het instrument reeds goed ingespeeld is. 

Nogmaals gefeliciteerd met de uitermate goed gelukte restauratie en tot binnenkort.

Jeroen Malaise (Muziektheater Transparant/Academie Borgerhout)

Erik Verhulst heeft een prima naam als pianostemmer. Hij is vakbekwaam, stipt in zijn afspraken en zijn communicatie verloopt steeds op een vlotte en vriendelijke manier. Ik heb hem als pianostemmer zowel in de academie aan de slag gezien, alsook bij mij thuis en bij enkele optredens. De instrumenten waren steeds prima gestemd, binnen een normaal tijdsbestek en met een vlotte communicatie.

Erik wordt door mij regelmatig aangeraden als stemmer en voor kleine en grotere reparaties.

Concertstemming Jazzlight

Hey Erik,

De piano klonk geweldig! Super blij mee!

Bedankt!

Eneas

Alan BroadbentQuote Broadbent